dimecres, 26 de novembre del 2014

Tintín al Congo

En aquesta activitat hem analitzat una imatge del còmic Tintín al Congo i l’hem relacionat amb l’imperialisme, els aspectes que tenen de semblança i de diferència. Després ho hem posat en comú amb els altres company i finalment hem fet aquest comentari al nostre blog opinant que ens ha semblat i que hem après.




En la meva imatge es pot observar el Tintín assentat sobre una cadira la qual porten uns colonitzats. El Tintín va vestit amb un barret, uns pantalons, una camisa... i els colonitzats porten solament una faldilla.
Es representa la superioritat de la rasa blanca sobre la negra, que els colonitzadors tenien el poder sobre els colonitzats i que tenien als colonitzats esclavitzats fer les feines més dures i amb sous molt baixos o sense sou, amb el barret ens vol transmetre que té un interès a conèixer noves coses.
 Aquest llibre ha estat portat als tribunals de Bèlgica a causa del racisme que hi ha al seu interior. A causa d’això a les edicions publicades al Regne Unit hi ha una nota aclaridora.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada