diumenge, 31 de gener del 2016

"Les eleccions a Espanya han portat a una situació d'immobilitat dels principals partits. El rei sobre el qual planeja el record del què va fer Alfons XIII, no vol precipitar-se ni evidenciar la seva posició.

La primera activitat que publicaré aquest nou curs de segon de batxillerat serà la següent.
Primer la professora d'història, ens va dir una frase que havia escolta a la radio i que l'hi havia semblat molt incessant, ja que ella sempre ens diu que la història es va repetint al llarg dels anys.
La frase era: "Les eleccions a Espanya han portat a una situació d'immobilitat dels principals partits. El rei sobre el qual planeja el record del què va fer Alfons XIII, no vol precipitar-se ni evidenciar la seva posició."
I llavors ens va dir que la nostra feina pel cap de setmana era fer una comparació entre l'actual situació política i la dels temps de regnat d'Alfons XIII. I això és el que he fet.

A principis del segle XX la societat espanyola estava molt revolucionada i tothom estava molt descontent amb la inestabilitat política que estava vivint el país. Alfons no sabia que fer i llavors el 1923 va arribar Primo de Rivera que va fer un cop d'estat recolzat per la monarquia i d'aquesta manera es pretenia acabar amb tots els problemes, tant econòmics, com polítics i militars. Però el 1930 Alfons XIII va veure que la seva monarquia perillava i va decidir deixar de donar suport a la dictadura, ja que els ciutadans no la volien. Quan va acabar la dictadura, es va proclamar la Segona República Espanyola i Alfons XIII va haver de marxar a l'exili.

Per aquest fet històric, actualment el rei Felip VI no vol posicionar-se sobre cap partit polític perquè no es repeteixi el mateix que amb el seu avantpassat Alfons XIII.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada